Opvouwbare bench

Opvouwbare bench

Je neemt jou hond vast wel eens mee ergens naartoe, dan is het handig om hem te vervoeren in een reisbench. Maar die reisbench blijft vaak alleen in de auto staan, daarom is een opvouwbare bench handig om mee te nemen.

Waarom een opvouwbare bench?

hond liggend in bench, opvouwbare bench

Een inklapbare bench is erg handig om mee te nemen voor als je bijvoorbeeld ergens naartoe gaat. Het voordeel van deze bench is natuurlijk dat je hem makkelijk kan meenemen en dat hij licht is. Nog een voordeel is dat jou hond als je bijvoorbeeld op een vakantie bestemming bent in de bench kan gaan slapen in plaats van ergens in jullie verblijfsplaats.

Verschillen tussen een opvouwbare en een gewone bench

Het grootste verschil tussen een opvouwbare bench en een gewone bench is dat de opbouwbare bench opvouwbaar is. Maar omdat een inklapbare bench redelijk vaak van nylon gemaakt is, is de gewone bench vaak wat steviger omdat deze vaak van metaal of kunststof gemaakt zijn.

Nog een verschil is dat de gewone bench eigenlijk altijd op een vaste plek in huis staat, als je een opvouwbare bench hebt word deze regelmatig van plek veranderd omdat hij zo makkelijk te vervoeren is.

Materialen

Je hebt met inklapbare benches meestal de keuze uit drie materialen:

  • Nylon
  • Kunststof
  • Metaal

Nylon
De nylon bench is het meeste aan te raden als je voor gemak gaat. Een nylon bench is namelijk licht en daardoor super makkelijk mee te nemen. Het nadeel is wel dat een nylon bench niet zo sterk en stevig is en daardoor niet altijd even veilig.

Kunststof
Een kunststof bench zit precies in het midden van de drie materialen qua stevigheid, veiligheid en meeneembaarheid. Kunststof is namelijk ook redelijk licht en daardoor makkelijk te vervoeren. Een kuststof bench is wel een stuk sterker en steviger dan een kunststof opvouwbare bench en daarom ook wat veiliger.

Metaal
En tot slot een metalen bench. Deze is van de drie materialen het stevigste en daardoor ook het veiligste. Het nadeel is wel dat een metalen bench redelijk zwaar is en daardoor minder makkelijk te verplaatsen. Een metalen opvouwbare bench is van de drie andere opvouwbare benches het duurste in de aanschaf.

Leave a Reply