Hoe lang kan een hond in de bench zijn?

Hoe lang mag een hond in de bench zijn?

Als je een hond hebt heb je je vast wel eens afgevraagd hoe lang je hond in de bench mag en kan zitten. De ene hond kan langer zijn behoeftes ophouden dan de ander. Ook vermaakt de ene hond zich beter dan de ander. Maar hoe lang mag een hond in de bench?

Behoeftes doen

Over het algemeen kan jou hond lang in de bench zijn. Overdag zo’n 4.5 tot 5 uur en ’s nachts langer. Honden kunnen net als mensen in de nacht hun behoeftes langer ophouden omdat ze slapen. Daarom kan je makkelijk ’s avonds om 20:30 voor het laatst met je hond naar buiten gaan, en kan hij het tot in de ochtend volhouden. Dus dat is het antwoord op hoe lang mag een hond in de bench zijn.

Tijdens werk

Een volwassen hond kan zijn behoeftes ongeveer 8 uur ophouden, dit ligt ook aan het voedingspatroon van jou hond maar 8 uur is haalbaar. Een hond is een erg sociaal dier en houd ervan om samen te zijn met iemand. Dus 8 uur alleen zijn vind geen enkele hond leuk. En al helemaal niet als hij 8 uur in de bench zit.

Hond ligt in bench, hoe lang mag een hond in de bench

Daarom kan je een aantal dingen doen om jou hond die 8 uur wat aangenamer te maken:

Uitlaten: ga voor je werk nog even een grote ronde lopen met je hond lopen. Laat hem rennen, plassen en eventueel poepen. Zorg ervoor dat je hond geestelijk en lichamelijk voldaan is voordat het voor jou tijd is om te gaan werken.

Voeding en speelgoed: water is sowieso een belangrijk ding voor als je lang weg bent. Laat eventueel een bak gevuld met voer achter zodat je hond in de tijd dat je web bent kan eten. Leg ook wat speelgoed neer zodat je hond zich daarmee voor enige tijd kan vermaken. Het is aan te raden om als je 8 uur weg bent je hond niet in de bench te doen, tenzij hij je huis anders op z’n kop zet. Het is namelijk niet gezond voor een hond om zo lang in de bench te zitten, hier kom ik later op terug.

hoe lang slaapt een hond

Overdag als je lang weg bent is het niet handig om je hond in de bench te laten omdat hij overdag ook moet eten en drinken. ’s Nachts daarin tegen is het wel handig je hond in de bench te doen i.v.m. zijn en jou nachtrust.

Maar de tijd dat je hond maximaal in de bench mag zitten is 6 tot 8 uur. Anders word het echt te lang. Dit heeft te maken met dat er maar een bepaalde ruimte in de bench is waarin je hond zich kan bewegen. Dat is als hij lang in de bench zit niet goed omdat een hond ook zijn energie kwijt moet kunnen raken door te spelen, rennen etc. Maar dit is voor ’s nachts niet van belang omdat je hond dan toch slaapt.

Leave a Reply