Benchtraining pup

Een Bench is een goede plek voor je pup om in te liggen of zitten in plaats van een mand, omdat in de Bench je hond even alleen kan zijn. Een Bench is in de meeste gevallen gemaakt van metaal of plastic, maar een Bench kan ook van hout zijn. Benchtraining pup is een goede manier om je hond op te voeden en goed gedrag te leren.

Puppy’s hebben de neiging om aan dingen te gaan kauwen zoals stoelen of banken. Daarom is het handig als je je pup in de Bench stopt als je even weg bent. Maar daar is wel Benchtraining voor je pup voor nodig.

Handig om te weten vooraf

Een leuk weetje voordat je begint aan benchtraning. Puppy’s vinden het niet leuk om in het begin in een bench te zitten maar door training kunnen ze hier goed aan wennen.

Veel tijd en moeite

De benchtraining pup gaat veel tijd, moeite en geduld kosten. Houd hier rekening mee. De oefeningen gaan zeker twee weken duren.

Kom niet gelijk terug

Als je je pup in de Bench achter laat en hij begint te piepen en te janken, kom dan niet gelijk terug. Wacht tot je pup stil is en kom dan pas terug om hem uit de Bench te halen. Dit is een belangrijke onderdeel van de Benchtraining pup.

Straf

Laat je hond nooit voor straf in de Bench zitten, dan word de Bench namelijk een vervelende plek voor hem. Dat is niet de bedoeling, de Bench moet namelijk een fijne en veilige plek voor je pup zijn.

Hoe kan je aanleren dat de Bench leuk is?

Het is erg belangrijk dat je pup de bench leuk gaat vinden. Anders gaat je pup erg moeilijk doen als hij of zij in de bench moet. Zo kan je bijvoorbeeld spelletjes spelen met hem en daarbij kan je de Bench gebruiken. Stop bijvoorbeeld snoepjes in de Bench en laat je pup na een paar seconden wachten de snoepjes zelf pakken.

Ook kan je gedurende de dag snoepjes in de Bench leggen. Het doel hiervan is dat je pup in de Bench gaat kijken of er snoepjes in liggen. Door dit gedeelte van de Benchtraining went je pup eraan om in de Bench te zijn.

De Benchdeur sluiten

De Benchdeur sluiten is voor je pup even wennen. Hij kan zich namelijk opgesloten voelen. Om hem er aan te laten wennen dat de Benchdeur dicht gaat leg je bijvoorbeeld een kluif in de Bench. Laat hem een tijdje kluiven. Open voordat hij of zij de kluif op heeft het deurtje. Zo leert je pup dat hij zich geen zorgen hoeft te maken omdat hij er ook gewoon weer uit mag. Dit is een van de belangrijkste dingen van de benchtraining pup.

Benchtraining pup ’s nachts

Waar je tegen aan gaat lopen tijdens de benchtraining pup is dat je pup ’s nachts gaat janken/piepen. Dit kan je pup doen omdat hij moet plassen, een pup heeft namelijk nog een kleine blaas waar hij weinig controle over heeft. Je pup kan ook piepen omdat hij uit de Bench wil. Als je je pup net hebt uitgalaten en hij begint te piepen is hij je mogelijk aan het testen. Je moet je pup dan negeren, hoe hard hij ook piept. Je moet hem dan niet uit de Bench halen, anders denkt je pup dat hij er uit word gehaald als hij maar lang en hard genoeg piept.

Zet in het begin van de Benchtraining pup de Bench zo dicht mogelijk bij je slaapkamer. Doe dit omdat je pup de Bench niet moet accrocheren met sociale isolatie. Zodra je pup slaapt zet de Bench dat steeds een stukje verder weg van je slaapkamer. Doe dit totdat je de Bench op de plek hebt waar je hem wil hebben.

Leave a Reply