Alles over een reisbench

Alles over een reisbench

Een reisbench is zoals het woord eigenlijk al zegt, een speciale bench om huisdieren te vervoeren tijdens je reis. Je hebt verschillende benches om honden of katten mee te vervoeren. Per vervoersmiddel verschillen de eisen waaraan een bench dient te voldoen.

Reisbench Hond

Als je hond meeneemt met het vliegtuig of met de auto zijn er een aantal dingen waar je op moet letten voordat je hem in de reisbench doet.

Autobench voor de hond

Een goedgekeurde autobench is de veiligste manier om jou hond ter vervoeren. De beste manier om de autobench in de auto te plaatsen is horizontaal in de achterbak. Hierdoor kan jou hond bij een aanrijding niet door het deurtje aan de voorkant schieten. Als je een autobench koopt kun je het beste kiezen voor een met een keurmerk.

De autobench is bedoeld voor het reizen in de auto en moet daarom ook erg stevig zijn, maar er zitten wettelijk geen eisen aan. Het verschil tussen een autobench en een vliegtuigbench is dat de vliegtuigbench wel aan een aantal eisen moet voldoen.

Vliegtuigbench voor de hond

De vliegtuigbench is bedoeld om mee te nemen in het vliegtuig, daarom is deze ook het veiligste en daardoor het duurste in de aanschaf. Bij het verroeren van je hond in het vliegtuig zijn deze dingen belangrijk:

  • Gezondheid van de hond
  • IATA goedgekeurde bench kopen of huren
  • Eten en drinken

1. Gezondheid van de hond tijdens de vlucht

De gezondheid van jou hond is erg belangrijk als je met het vliegtuig gaat reizen. Dit is noodzakelijk omdat een vliegreis voor een hond erg veel spanning met zich meebrengt. Zorg er voor dat je hond gezond is voordat je hem in de reisbench meeneemt. Als jou hond ziek is brengt dit namelijk risico’s met zich mee voor de andere honden.

  1. IATA goedgekeurde bench kopen of huren
    Tijdens de vlucht zit jou hond in het vrachtruim omdat dat verplicht is. Jou hond moet in een Skykennel zitten. Deze kan je kopen of huren. Skykennels zijn sterke en stevige benches speciaal gemaakt voor in het vliegtuig en goedgekeurd door de IATA (International Air Transport Association).
  2. Eten en drinken
    Je doet er goed aan jouw hond 12 uur voordat hij in de reisbench gaat geen eten meer te geven. De kans dat je hond zich niet goed gaat voelen en daardoor misselijk word is groot. Als dat gebeurt kan je hond diarree krijgen of moet hij overgeven.

Katten reisbench
In tegenstelling tot het vervoeren bij honden zijn er voor katten veel minder richtlijnen en regels. Dit komt voornamelijk dat ze veel kleiner en lichter zijn. Toch zijn er een aantal dingen waar je bij het vervoeren van katten op kunt letten.

Katten in de auto

Voor katten zijn er ook geen eisen als je ze meeneemt in de auto. Let wel op dezelfde dingen als bij de honden reisbench. Zoals de plaatsing van de bench en de kwaliteit.

Katten in het vliegtuig

Ook katten worden in een reisbench in het vrachtruim vervoerd. Alleen is het bij katten (net als bij kleine honden) ook mogelijk deze mee te nemen in de cabine. Als je er voor kiest jou kat in het vrachtruim te laten vervoeren moet dit in een kattenbench. Katten moeten ook in een door de IATA goedgekeurde bench verblijven.

Als met jou wil dat jou kat in net als jij in de cabine verblijft tijdens de vlucht zijn er een aantal eisen. Je kat moet in een reistas of reisbench verblijven met de maximale afmetingen 46x28x24. Je huisdier moet makkelijk kunnen staan. De reistas of reisbench mag inclusief kat maximaal 8 kilo wegen.

Bench afmetingen

De reisbench moet hoog genoeg zijn zodat jou hond of kat normaal kan zitten. De reisbench moet ook breed genoeg zijn zodat jou hond of kat kan ronddraaien. En tot slot moet de reisbench voor jou hond of kat lang genoeg zijn zodat hij of zij languit kan liggen. De richtlijnen voor de grote verschillen niet veel met de afmetingen van een normale bench.

Het verschil tussen een reisbench en een gewone bench

De gewone bench is de plek waar jou hond de meeste tijd gaat doorbrengen omdat deze thuis staat. Deze hoeft niet aan bepaalde eisen voldoen zoals goedgekeurd zijn door de IATA. Wel is het belangrijk dat de spijlen niet te ver uit elkaar staan zodat de hond of kat niet klem kan komen te zitten. Sommige benches zijn opklapbaar wat het makkelijk maakt om ze op te bergen.

Leave a Reply